×

Gamers halen megabedrag op voor CliniClowns: 'Iedereen was zo enthousiast'

Gamen voor het goede doel. Bekende streamers hebben bewezen dat deze combinatie heel goed kan werken. “We laten zien dat streamen niet iets is wat je alleen voor jezelf doet, maar dat je ook echt iets voor de maatschappij kunt betekenen.”

Zou de Charity Stream, bedoeld om geld in te zamelen voor CliniClowns, aanslaan bij gamers? Niemand die het wist. Maar op de actiedag zelf schoot de speciale donatiemeter op het scherm van online gamingplatform Kayzr.com zowat in het rood. Populaire gamers die online spelen en dat live streamen zodat anderen kunnen meekijken en meepraten, is al jaren populair onder jongeren. Bekende streamers als Sejecem, Goedgemutst, CasualGorilla en Luminous Nova haalden zo in acht uur tijd maar liefst 3.500 euro voor CliniClowns binnen.

“Supertof om een steentje bij te dragen”, lacht Nim, die samen met Amber streamingduo GoedGemutst vormt. “We laten zo zien dat streamen niet iets is wat je alleen voor jezelf doet, maar dat je ook echt iets voor de maatschappij kunt betekenen”, vult Amber hem aan. 

Afleiding

Toen Goedgemutst door Kayzr werd benaderd voor de CliniClowns Charity Stream, hoefde het duo daar niet lang over na te denken. “Iedereen kent CliniClowns, het is een mooi doel”, vindt Nim. Amber: “Laatst werden mijn verstandskiezen onder verdoving getrokken in het ziekenhuis. Ik kreeg een paniekaanval en besefte toen hoe belangrijk afleiding is om spanning te verminderen, zoals de CliniClowns dat doen.”

Kayzr.com organiseert e-sports competities en gametoernooien, zo vertelt Thomas Cortebeeck. Samen met CliniClowns bedacht hij de actie. Ook Axel Gekiere van Adshot werd meteen ingeseind, zijn bedrijf koppelt bedrijven of merken aan influencers. Hij droeg de streamers voor die zich elk op hun eigen manier belangeloos in blokjes van twee uur inzetten voor CliniClowns.

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier

Positieve vibe

Thomas: “Gebruikers konden vanuit ons platform zelf ook deelnemen aan gametoernooien voor een kleine donatie aan CliniClowns. Leuk was ook dat er bekende gamers als Milan Knol langskwamen en doneerden. Er was een enorme positieve vibe. Iedereen was laaiend enthousiast.” 

Gamers en CliniClowns; die koppeling klinkt niet vanzelfsprekend. Thomas: “Toch weten we uit de data van ons platform dat het merendeel van onze bezoekers maatschappelijk betrokken is.” Axel wist vooraf niet wat hij kon verwachten: “Ons streefbedrag, aanvankelijk 2.000 euro, was ook echt nattevingerwerk. Ik dacht nog even: als we 200 euro ophalen ben ik al blij.”

Neus

Streamer Sejecem, alias Sjors, beet op originele wijze het spits af. “Ik knipte een bolletje van een oude rode sjaal van mijn moeder af en dat droeg ik tijdens het streamen als clownsneus. Het jeukte trouwens behoorlijk”, lacht hij. Sjors zet zich vaker in voor goede doelen. “Mijn moeder en ik lopen jaarlijks met de collectebus. CliniClowns sprak me meteen aan. Het is mooi om iets te kunnen betekenen voor zieke kinderen en mensen met dementie. Het is een mooi idee dat de clowns een lach kunnen brengen.” 

Sjors werd net als Amber en Nim een aantal keer verrast door gulle gevers tijdens de online actie. “Het was soms ontroerend. Achteraf had iedereen een goed gevoel. Dat hebben we mooi gedaan met z’n allen.”

Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Laat je inspireren of bedenk je eigen actie!

Help jij mee zodat we nog meer zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier kunnen bezorgen?