×

‘Het ontroerde me, ik had kippenvel’

Jelmer (36) werkt nu twee jaar op de spoedeisende hulp maar is al zestien jaar lang verpleegkundige. Zijn afdeling werkt veel samen met de kinderafdeling en daarom liep hij daar een dag mee. Tijdens deze dag ontmoette hij CliniClown Ottje. Jelmer vertelt: “CliniClowns zijn een begrip binnen het ziekenhuis. Iedereen kent ze en ze hebben een volwaardige positie binnen het team.”

De CliniClowns op de spoedeisende hulp.

“Het was zo bijzonder”, vertelt Jelmer enthousiast. “Terwijl Ottje rustig over de gang liep, klonk de melodie van haar mondharmonica subtiel door de gang. Ze observeerde hoe de kinderen op haar reageerden en anticipeerde hierop. De subtiliteit en de manier hoe ze alles aanvoelde was prachtig om te zien. Het ontroerde me, ik had kippenvel.” Jelmer zag hoe de CliniClowns een avontuur in elke kamer creëren. “In de ene kamer gingen rode neusjes een eigen leven leiden en liepen ze zomaar door de kamer. In de andere kamer was een kind opeens de bodyguard van zijn vader. Een kind ontspant en lacht, dat is prachtig en broodnodig. CliniClowns maken echt een verschil."

CliniClowns in de zorg

Jelmer vertelt: “Binnen het ziekenhuis zijn CliniClowns een begrip. Iedereen kent ze en ze horen echt bij het team. Dit is erg bijzonder aangezien ze er ongeveer één keer in de week zijn. Iedereen is laaiend enthousiast en werkt graag samen met de clowns.” Dat de clowns van toegevoegde waarde zijn en een volwaardige positie binnen de zorg bezetten, staat voor Jelmer vast.
 

CliniClowns in de toekomst

Zelf zou Jelmer de CliniClowns graag op zijn afdeling zien in de toekomst. “Ook op de eerste hulp zouden de CliniClowns een belangrijke rol kunnen spelen. Er komen kinderen binnen die vaak veel pijn hebben en erg verdrietig zijn. De momenten van afleiding en plezier die de CliniClowns geven, zouden zeker van toegevoegde waarde zijn op de spoedeisende hulp. Helaas is dat moeilijk te realiseren. We weten nooit wanneer er kinderen komen.” Jelmer is blij voor alle andere afdelingen: “Overal waar de clowns zijn, wordt de kamer gevuld met positiviteit. Gelukkig zijn ze op heel veel plekken wel en laten we hopen dat ze op steeds meer momenten en locaties aan het werk kunnen.”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Doneer nu!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

Culinaire avonturen op de downpoli

“Leuke neus”, zegt Nina (5), terwijl ze op Neels rode neus duwt. Ze is op de downpoli voor controle en dat is best vervelend. Maar de tranen zijn snel gedroogd als ze ontdekt dat Cliniclowns Nop en Neel berenhonger hebben.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?