De kracht van een clownsbezoek

CliniClowns zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Dat ons werk écht verschil maakt, horen we dagelijks.

Regelmatig ontvangen we berichten van mensen waarvoor we speelden, hun omgeving of zorgprofessionals. Zij vertellen ons dat de bezoeken gewaardeerd worden en een positief effect hebben. De kracht van CliniClowns toont zich dan ook het beste in de verhalen van deze mensen. Daarom delen we ze graag met je. Hieronder vind je een aantal van onze talrijke verhalen.

 

Mohamed & Marwa

Magie, lieve liedjes, een reis naar planeten. Als de CliniClowns langskomen in het OLVG-ziekenhuis, kan alles gebeuren. Mohamed en Marwa maken het mee. “De kinderen vergeten even dat ze ziek zijn.”

 

Mevrouw Bootsma

Een circusles, bloemschikken met kunstbloemen, een wals; in woonzorgcentrum Ittmannshof in Nunspeet maken CliniClowns Böwö en Ivan er een speelse ochtend van. Mevrouw Bootsma leeft daardoor weer even helemaal op. “De sfeer wordt lichter, luchtiger.”

 

Leanne

Leanne mag door een longontsteking haar ziekenhuiskamer niet af vanwege besmettingsgevaar. Samen met CliniClowns Jop en Kers en haar ouders duikt ze toch even zingend en wel de diepzee in.

 

Eline

Als Eva’s dochter Eline (2) vier maanden is, begint ze met spugen. Ze houdt steeds minder voeding binnen. Een zoektocht langs verschillende artsen en onderzoeken leidt haar uiteindelijk naar de diagnose ‘maagverlamming’. Lees het verhaal van Eva en Eline.

 

Evy

CliniClown Clara maakt van de lactose-intolerantie van Evy (5) een vrolijk spel. Moeder Annemieke: ‘Zo is het ziekenhuisbezoek veel minder erg.’