search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk
×

De kracht van de CliniClown

De basis van ons werk ligt bij de clown. Maar een CliniClown speelt in een compleet andere omgeving dan die van de clown in het theater, het circus of de straat.

In de eerste plaats komen de kinderen niet naar de clown toe, maar de clown bezoekt de kinderen. Voor een CliniClown staat het kind centraal, terwijl in het theater, circus of op straat de clown zelf in het middelpunt staat. Onze aanwezigheid kan de wereld van het ziekenhuis een totaal andere kleur geven. Samen met het kind creëren we een nieuwe werkelijkheid. Van dierentuin tot piratenschip, van groot tot klein spel, van spannend tot sprookjesachtig.

'There are people who are very funny, but they don’t have the right set of skills to work in hospital.'
- Michael Christensen -

Maatwerk voor specialisten

Tijdens ons spel zijn we niet bezig met beperkingen en onmogelijkheden. Wij kijken naar wat er wél kan en waar een kind op dat moment behoefte aan heeft. Dat kan plezier zijn, maar dat kunnen ook andere emoties zijn die bij het kind opkomen. Denk aan verdriet, angst, pijn, het zich doodziek voelen, wantrouwen, woede. Wij respecteren wat we aangeboden krijgen en passen ons spel daarop aan. Ons werk is maatwerk.
 

Ons uiterlijk

CliniClowns zijn te herkennen aan hun rode neus, het kleinste masker ter wereld. Het kostuum versterkt ons personage, is uitnodigend en niet te extreem. Veilig zijn voor het kind is een van onze belangrijkste uitgangspunten. Dat is ook de reden waarom we weinig schmink of make-up gebruiken.

Onze organisatie beschikt over een eigen methodiek. Hierin worden de uitgangspunten verwoord voor ons spel, voor de interactie met het kind en het clownpersonage. Ook staat in de methodiek beschreven hoe we ons verhouden tot de instellingen, de relatie met het personeel, hygiëne, protocollen en de gedragscode.

search menu noun_57078 arrow-down cadeau kominactie team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk