×

‘De CliniClowns hebben ons echt even laten genieten’

Baby Daan is voor allergietesten in het ziekenhuis. Met CliniClowns Kees en Boris wordt het haast een vrolijk uitje. Moeder Bianca: “Ik dacht nog, wat heeft zo’n kleintje hier nou aan? Maar het brak de spanning en er gebeurde iets bijzonders.”

Stuiter-Daan

Elke keer als het woord hooligan valt, stuitert Daan kraaiend heen en weer. Volkomen vrij geniet hij van het spel, in een mum van tijd wil hij zelfs bij clown Boris op schoot. Moeder Bianca is verrast dat haar zoon zo sterk op de clowns reageert. “Ik verwachtte er eerlijk gezegd niet veel van, Daan is nog zo klein. Maar ik zag hem meteen opleven en genieten.”

Het is ook voor Daans ouders een fijn en ontspannen moment. Ze hebben wat afgetobd met hun zoon. Meteen na zijn geboorte, in januari, was er al niet echt sprake van een roze wolk, vertelt Bianca. “Daan had een moeilijke start. Hij had vruchtwater binnengekregen en voelde zich daardoor niet lekker. Omdat hij wat moeite met ademhalen had, kreeg hij zuurstof en moest hij twee dagen in het ziekenhuis blijven.”

Laat kinderen zoals Daan even hun angsten of verdriet vergeten

Plankje

Eenmaal thuis, leek alles goed te gaan. Maar na twee weken begon hij te huilen en hield niet meer op. Huilen, spugen, diarree, dat er iets niet goed zat, was duidelijk. “Hij huilde het grootste deel van de dag. Hij overstrekte zich ook, het was net een plankje. Wij waren echt radeloos.”

De huisarts stuurde Daan na acht weken naar de kinderarts, hij werd meteen in het ziekenhuis opgenomen als huilbaby. Omdat hij zoveel last van zijn buik had, werd gekeken naar andere voeding. Daar bleek dat hij het wel goed doet op babyvoeding die vrij is van koemelkeiwit en gluten. Bij testen in het ziekenhuis bleek dat hij inderdaad allergisch is voor koemelkeiwit, en trouwens voor pinda’s. 

Genieten

Op de tweede testdag kwamen de clowns langs. Bianca wordt weer vrolijk als ze eraan terugdenkt. “Ik zag dat er op het moment dat de clowns contact met hem maakten, iets bijzonders gebeurde. Het was zo’n vrolijke ontmoeting dat ik er zelf ook helemaal blij van werd. Na alle spanningen van voor die tijd liet het spel mij ook even alles vergeten. Het brak de spanning. Ik genoot enorm van het gelach van Daan. De CliniClowns hebben ons echt even laten genieten. Opeens snap je hoe goed het is dat ze er zijn.”

Dit verhaal is geschreven in 2021.

Laat kinderen zoals Daan even hun angsten of verdriet vergeten