Eindelijk krijgt Owen weer een lach op zijn gezicht

De 4-jarige Owen ligt met ernstige benauwdheidsklachten in het ziekenhuis. Zijn moeder Joyce geniet van het bedtijdbezoek van CliniClowns Keet en Peer. Voor het eerst in dagen lacht haar zoontje weer. Ze vertelt erover in dit verhaal.

Ik ben inmiddels al vier dagen in het ziekenhuis met Owen. Wat begon met een hoestbui is inmiddels ernstige benauwdheid. Na een benauwde nacht kreeg hij pufjes van de huisarts, maar helaas hebben die niet geholpen en moest hij worden opgenomen. De diagnose? Een virusinfectie van de onderste luchtwegen plus astma. Dat was flink schrikken voor ons. Hij is echt nog nooit ziek geweest.

Ik voel me geleefd

Het zijn slopende en spannende dagen hier in het ziekenhuis. Ik heb zo te doen met Owen. Hij kreeg meteen van die zuurstofbuisjes in zijn neus, maar dat vond hij helemaal niks. Hij huilde en schreeuwde en probeerde ze eruit te trekken. Door al die stress wordt zijn benauwdheid alleen maar erger.

Het maakt me zo verdrietig. Als moeder wil je je kind beschermen. Je ziet dat hij het niet wil, maar je weet dat het moet. We wachten nog steeds tot hij 24 uur zonder zuurstof kan, eerder mag hij niet naar huis. Ik voel me echt geleefd door de onrust, stress en onzekerheid.

Nieuwsgierig

Het bedtijdbezoek van CliniClowns Keet en Peer hier op de afdeling komt precies op het goede moment. Met hun lichtjes, subtiele muziek en hun rustige benadering komen ze de kamer binnen. Owen verstopt zich eerst nog achter mij, hij is toch een beetje verlegen. Maar ik zie dat zijn nieuwsgierigheid groeit. Langzaam ontspant hij en hij vergeet zelfs zijn zuurstofmasker. Hij vergeet eigenlijk alles om zich heen.

Laat kinderen zoals Owen even hun zorgen of angst vergeten

Eindelijk een glimlach

De clowns hebben knuffels bij zich die steeds boertjes laten. Owen vindt het hilárisch. Ik zie eindelijk weer een glimlach verschijnen op zijn gezicht. Dit is zo bijzonder, ik word er zelf ook vrolijk van. Na zo’n spannende tijd is dit meer dan welkom. Niets is zo fijn als je kind even blij te zien.

Ik vind het bijzonder om een bedtijdbezoek van de CliniClowns mee te maken. Het ziekenhuis is ’s avonds maar saai, er is weinig leuks. Zo'n bezoek op de kinderafdeling brengt rust en vrolijkheid vlak voor het slapengaan. Ik zie nu met eigen ogen hoe waardevol dat is.

Laat zieke kinderen niet wakker liggen. Geef een bedtijdbezoek.