×

Samen afwassen met de CliniClowns via de CliniClowns App

“Soest, kom eens! We hebben hulp voor de afwas!” Enthousiast stelt CliniClown Dikkie Jill en Daan voor aan zijn clownsmaatje Soest. Kort daarvoor zijn de twee samen met leerkracht Dianne van de Bodde in Tilburg ingelogd op de CliniClowns App. En zelfs via het scherm kunnen de twee kinderen de CliniClowns helpen met de grote berg afwas.

“Wie wil de klopper even afdrogen?” vraagt Dikkie lief aan Jill en Daan. Voorzichtig steekt Jill haar vinger op. Snel geeft Dikkie de klopper en de theedoek door via de tablet. Met een beetje verbeelding droogt de 7-jarige Jill de klopper perfect af. Maar… hoe krijgen ze die klopper nu weer terug via de webcam?
 
Samen met Daan probeert Jill de klopper terug te geven, maar telkens verschijnen er andere dingen bij de CliniClowns. “Nee, dat is een zakdoek, Jill”, klinkt het uit Dikkies mond. Van alles wordt doorgegeven via de tablet, maar de klopper lijkt verdwenen. Totdat… “Ja! Dat is de klopper! Wat hebben jullie hem mooi afgedroogd. Hij glimt helemaal!” Daan en Jill stralen allebei van trots.

Een andere wereld

Daan en Jill zitten allebei op De Bodde, een school voor kinderen tussen de vier en achttien jaar met een verstandelijke beperking. Dianne is een van de leerkrachten en vertelt: “Alle spulletjes worden natuurlijk niet écht doorgegeven via de tablet, maar het is zo grappig om te zien dat die kinderen zich zo goed kunnen verbeelden dat het echt is.” Als de afwas helemaal klaar is, klinkt een applaus voor iedereen.
 
Dat de kinderen vertrouwen krijgen van de CliniClowns én zelf de clowns vertrouwen, is volgens Dianne erg belangrijk. “De kinderen zitten echt even in een andere wereld. Ze hebben de CliniClowns echt even voor zichzelf. Dat merk je, zelfs via de tablet.”
 
De CliniClowns sluiten het videogesprek af met een vrolijk bedankliedje. Dikkie pakt zijn gitaar en clown Soest drumt het ritme op de afwas, terwijl ze gezellig zingen. “De afwas is klaar! De afwas is klaar! Bedankt, Jill! Bedankt, Daan! Bedankt voor het helpen!”

Vond je het een mooi verhaal en wil jij ook bijdragen? Lever dan je oude kleding in!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

‘De clowns mogen bij ons echt altijd binnenkomen’

De eerste keer dat Benthe (5) CliniClowns Tip en Pom zag, was ze een beetje opstandig na alweer zo’n vervelende ziekenhuisopname. Maar de clowns konden bij haar toch nog ene lachje tevoorschijn toveren.

App ook met de Clowns!

Met de CliniClowns App kunnen zieke en gehandicapte kinderen videobellen met de clowns, interactieve liveshows en filmpjes bekijken en berichten sturen naar hun vrienden. Dit biedt ontspanning en plezier.