×

Kleding inzamelen voor een goed doel

Sinds begin 2016 werken wij samen met Sympany. Zij zamelen huis aan huis textiel in en schenken een deel van de opbrengst aan CliniClowns.

kleding doneren voor het goede doel CliniClowns

Ook bij jouw bedrijf kan Sympany ingezamelde kleding ophalen. Met jouw donatie maak je meer bezoeken mogelijk aan zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. En het leuke is dat je met het scheiden van textiel ook bijdraagt aan het milieu. Op deze pagina lees je alles over kleding inzamelen voor CliniClowns.

Hoe kan ik kleding inzamelen voor CliniClowns?

Jouw bedrijf kan oude of gebruikte kleding inzamelen door een kleding inzamelactie te organiseren. Je roept je collega’s op om al hun oude kleding, textiel, schoenen en knuffels in te zamelen. Hiervoor zijn inzamelzakken vanuit CliniClowns beschikbaar. Daarop staat belangrijke informatie zoals wat er allemaal in de inzamelzak mag.
 
Hoe je aan de inzamelzakken komt en wat je hier vervolgens mee doet, dat lees je verderop op deze pagina.

Inzamelactie voor kleding organiseren

De bedoeling is om in een korte tijd zo veel mogelijk textiel in te zamelen. Je collega’s nemen de zakken mee naar hun werk en als het gelukt is om 50 zakken of meer bij elkaar te verzamelen haalt onze partner Sympany ze vervolgens gratis bij jullie op. Van de opbrengst ontvangt CliniClowns €0,075 per ingezamelde kilo textiel. Super fijn dus!
 
Ben je van plan een kledinginzamelactie te starten voor CliniClowns? Wij helpen je graag verder! Neem contact op met:

Dominique Knaepen

Alexandra van den Top Eerder noemden we de inzamelzakken voor CliniClowns. Ook hiervoor kun je bij Dominique of Alexandra terecht. Maar je kunt natuurlijk ook gewone vuilniszakken gebruiken.

Textielcontainer

Locaties textielcontainer

Lukt het je niet om aan de 50 zakken te komen, of breng je ze liever zelf weg? Dat kan ook! Je kunt het hele jaar door je kleding, textiel, schoenen of knuffels inleveren in een van de textielcontainers hieronder. Deze containers zamelen namelijk uitsluitend in voor CliniClowns.

  • Hofplein/Careyn Weddesteyn - Utrechtsestraatweg 50, 3445 AS Woerden (groene container)
  • Careyn Nieuw Tamarinde - Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht (creme container)
  • Careyn Rosendael - Indusdreef 5, 3564 GV Utrecht (creme container)Careyn Swellengrebel - Burg. Fockema Andreaelaan 100, 3582 KV Utrecht (creme container)

Zelf kleding inleveren

Wil je geen actie starten maar wel zelf je kleding inleveren voor CliniClowns? Dat kan via de textielcontainers hierboven. Daarnaast kun je je textiel aan de weg zetten op deze locaties:

  • Utrecht 15-12-2020
Neem voor meer informatie over kleding inzamelen als particulier een kijkje op deze pagina.