‘Zoiets maak je nooit meer mee’

Luca (14) en Julia (5) mochten erbij zijn toen de CliniClowns de Koning en Koningin ontmoetten op Koningsdag 2019. Julia mocht de Koning een kroontje geven en Luca greep zijn kans voor een echte koninklijke knuffel. Julia en Luca zijn kinderen waarvoor de CliniClowns vaak hebben gespeeld in het ziekenhuis en op de CliniClowns App.

Vol spanning wordt er gewacht op de Koning en zijn gezin. En toen was het zover. De Koning verschijnt om de hoek en de clowns schrikken zich een hoedje. Hier hadden ze nog niet op gerekend, ze zouden toch pas over een uur komen! Binnen een paar seconde trekken ze alles uit de kast. Daarna is het de beurt aan Julia. Met een brede glimlach op haar gezicht stapt ze richting de koning: “Gefeliciteerd met uw verjaardag.” Dan geeft ze het kroontje. Moeder Christina kijkt trots toe. “Het is zo bijzonder dat ze dit heeft mogen doen, ik ben ongelofelijk trots.

Een moment om nooit te vergeten

Als de koning vervolgens langs Luca komt, grijpt hij direct zijn kans. “Heeeey koning”, roept hij. Wanneer de koning zijn kant op komt, omhelst hij zomaar onze Majesteit. “Het was een geweldig moment. Dit maak je nooit meer mee”, vertelt moeder Elly. “Luca had het zo ontzettend naar zijn zin, hij heeft het er nog steeds over.”

Help mee om nog meer geluksmomenten te bezorgen aan kinderen als Julia en Luca. Steun CliniClowns!