×

Geld inzamelen voor het goede doel als levende sjoelstenen

De leerlingen van de CBS Coolsma-school in Driebergen hebben een fantastisch bedrag opgehaald voor CliniClowns: bijna 3500 euro! En ook nog eens op een wel heel originele manier.

Water, een scheut zeep en een enorme opblaassjoelbak. En daar zoeft weer een leerling op haar buik in een opblaasband. Even handig manoeuvreren en daar glijdt ze soepel door het poortje met vier punten. Yes, de hoogst haalbare score! Dat is mooi, want voor elk punt dat de leerlingen van de CBS Coolsma-school al glijdend en glibberend scoren, is er weer wat geld binnen voor CliniClowns.

Competitie en toch samen

Saskia Bleumink is de bedenker van de originele sponsoractie met ‘levende sjoelstenen’. “Ik organiseer de activiteiten rond bijvoorbeeld Koningsdag, maar we doen op school elk jaar ook altijd een goede doelen-actie. Omdat we door corona minder activiteiten kunnen organiseren, besloten we het dit keer te combineren. Zo is het niet alleen lang leve de lol, maar gaat het ook nog ergens om. Het is vrolijk, er zit een competitie-element in en tegelijkertijd doen de leerlingen het samen. Dat past helemaal in mijn straatje als gymdocent.”

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier

Ervaring met CliniClowns

De leerlingenraad bepaalt op deze school altijd zelf voor welk goed doel ze inzamelen. “We hebben toevallig twee kinderen in groep 7 en een in de onderbouw die zelf ervaring hebben met CliniClowns in het ziekenhuis. Dus ze hadden al snel bedacht dat dit het goede doel moest worden”, aldus Saskia. “Je ligt daar maar een beetje niks te doen”, vertelt een van hen. “Zeker als je wat langer in het ziekenhuis ligt is het fijn om een beetje extra aandacht te krijgen, je wordt even afgeleid van de pijn.” Een ander lid van de ledenraad vult aan: “We hebben als school al best veel voor de natuur gedaan. Het is leuk om nu eens geld aan iets nieuws te geven.”

‘Wow, gaan we dat doen?!’

Een vader van een van de leerlingen hielp de actie op weg met een handige app waarmee je makkelijk geld kunt inzamelen en de score bijhouden. Saskia: “Op de deuren van de klassen hingen posters waarop we het aantal sponsoren per klas bijhielden. En in de week voor de actie maakten we nog een leuk filmpje om uit te leggen wat de bedoeling was. De leerlingen zagen die sjoelbak toen voor het eerst, ze vonden het allemaal geweldig. ‘Wow, gaan we dat doen?’, riepen ze.”

Inzamelingsactie voor CliniClowns

Feestelijke ceremonie

Het werd een supergezellige dag, vertelt Saskia. “Het was wel behoorlijk fris, maar dat mocht de pret niet drukken.” Tijdens een feestelijke ceremonie overhandigden de kleuters en kinderen van groep zeven op het schoolplein de vette cheque aan een vrijwilliger van CliniClowns. Saskia is nog steeds erg blij met de opbrengst: € 3485,24 om precies te zijn. “Er waren ook nog best veel mensen die een losse donatie deden. Je merkte dat het leefde. Niet alleen bij de kinderen, ook bij de ouders.”

Wil jij ook in actie komen voor CliniClowns? Laat je inspireren of bedenk je eigen actie.

Geef zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie afleiding en plezier