×

‘Het werk dat CliniClowns doet, is van onschatbare waarde’

Gepco van Bokhorst (1959) is al bijna tien jaar vrijwilliger bij CliniClowns. Toen hij ging nadenken over zijn nalatenschap, besloot hij CliniClowns op te nemen in zijn testament. “CliniClowns raakt me gewoon.”

Op zaterdag 14 november vertelde Gepco over zijn bijzondere levensverhaal en zijn betrokkenheid bij CliniClowns in het tv-programma De Nalatenschap. Het programma werd uitgezonden om 16.30 uur op SBS 6. De herhaling was op zondag 22 november om 11.00 uur.

Zijn leven lang heeft Gepco een bijzondere klik met kinderen. Met plezier heeft hij vroeger ponykampen begeleid en Gepco is een trotse vader. Toen hij tijdens zijn studie professor Voûte ontmoette - voormalig kinderoncoloog en oprichter van CliniClowns Nederland - werd Gepco direct donateur. “Zijn enthousiasme en betrokkenheid werkten aanstekelijk.”

Vrijwilliger CliniClowns

Vrijwilliger

Toen twaalf jaar geleden zijn huwelijk strandde en Gepco door co-ouderschap meer tijd voor zichzelf kreeg, ontstond de behoefte zich ergens voor in te zetten: “Mijn werk als dierenarts had ik volledig onder de knie. Omdat ik echt iets heel anders wilde gaan doen, heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij CliniClowns. Ik geef voorlichting op scholen, spreek op evenementen en neem cheques in ontvangst.  Het werk dat CliniClowns doet is van onschatbare waarde. De clowns laten kinderen in een kwetsbare gezondheidssituatie opbloeien, waar het kan is er interactie met het hele gezin. De glimlach op al die gezichten, dat raakt me gewoon.”

Goed geregeld

“Een tijd geleden zat ik samen met mijn kinderen in de auto. Ineens schoot door me heen: Wat als er iets met ons drieën gebeurt? Dat kan zomaar. Ik besloot ter plekke goed na te gaan denken over mijn nalatenschap en wist meteen dat ik CliniClowns wilde opnemen in mijn testament. Mijn kinderen hebben het goed en zijn gelukkig gezond. Juist daarom vind ik het belangrijk om (naast hen) ook iets voor zieke kinderen te kunnen betekenen in mijn testament. Want ieder kind in een moeilijke gezondheidssituatie heeft zoveel baat bij een CliniClown. Ik vind het een fijn idee dat ik ook na mijn leven de lach doorgeef en dat de fantastische bezoeken van de CliniClowns door kunnen gaan.”

‘Ik vind eigenlijk dat ieder kind recht heeft op een CliniClown’

In het tv-programma De Nalatenschap op SBS 6 vertelde Gepco waarom hij CliniClowns opnam in zijn testament. Wil je meer weten over nalaten aan CliniClowns?