×

Wie beantwoordt jouw vraag op social media?

Vragen, complimenten, een niet werkend linkje; CliniClowns krijgt dagelijks tientallen berichten via Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn. Webcare-vrijwilligers zoals Peggy zitten klaar om vragen te beantwoorden, misverstanden op te lossen of weetjes te delen. “Ik voel dat ik echt iets kan betekenen.”

Peggy werkt al jaren als vrijwilliger voor CliniClowns. “Onder meer als gastvrouw bij het toentertijd nog actieve Circus CliniClowns. Het is heel leuk het werk van de clowns van zo dichtbij mee te maken”, vertelt ze. Tijdens een vrijwilligersdag hoorde ze over webcare. “Ik had weinig ervaring met online, ik heb geen Twitter of Instagram account, alleen Facebook. Dit leek me een mooie manier om wat ervaring op te doen.”

Ze doet de webcare nu ongeveer drie jaar. “Er komt van alles voorbij. De een wil een spreekbeurtpakket aanvragen, een ander wil teruggebeld worden, weer een ander wil donateur worden.” Peggy probeert in haar berichten altijd een extraatje te stoppen. “Dan wijs ik bijvoorbeeld ouders op het bestaan van de CliniClowns app, ik weet hoe leuk die is omdat mijn dochter er vaak op kijkt.” Peggy lacht: “Een oma werd laatst helemaal enthousiast door mijn verhaal. Zij ging haar dochter én kleindochter op de app wijzen.”

Overspoeld met complimenten

Peggy geniet van dit soort interactie. “Ik vind het mooi als er een gesprek op gang komt. Ik voel dat ik echt iets kan betekenen. Als iemand zegt dat het werk van CliniClowns prachtig is, dan vraag ik door. ‘Heeft u er zelf ervaring mee?’ Vaak komt er dan een bijzonder verhaal.” Veel mensen weten niet dat de CliniClowns ook voor mensen met dementie spelen, merkt Peggy. “Daarom wijs ik soms op de prachtige filmpjes op Facebook waarin je ziet hoe de clowns die mensen uit hun schulp halen.”
 
Een van de leukste dingen van webcare volgens Peggy: “Je wordt overspoeld met complimenten: ‘Wat mooi’, ‘wat prachtig’, ‘zo ontroerend wat jullie doen’. Je merkt dat mensen geraakt worden door de clowns. In het begin twijfelde ik of het iets voor mij was, maar inmiddels verheug ik me gewoon op een shift. Het is een sport om zo leuk mogelijk te reageren.”

Kom jij ons team versterken?

We zoeken nog meer vrijwilligers die ons team komen versterken. Wil jij net als Peggy bijdragen aan het werk van CliniClowns? Bekijk dan onze vacature!