×

Symposium ‘De kunst van contact’ 14 maart 2024

Als zorgprofessional weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om echt verbinding te voelen met de mensen met wie je werkt. Vooral omdat je vaak in contact bent met kinderen en ouders die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Het zorgt voor vertrouwen, en dat is de basis voor een veilig gevoel. 

Tekst gaat verder na dit blok

Zorgprofessionals en CliniClowns kunnen veel van elkaar leren. Daarom organiseren we samen met Stichting Kind en Ziekenhuis op 14 maart 2024 het Symposium ‘De kunst van contact’ in Amersfoort.

Wil jíj meer weten over de impact van contact maken en hoe anderen de kunst van contact toepassen?

CliniClowns bestaat 30 jaar! In die tijd heeft CliniClowns een eigen wijze ontwikkeld om zich te verbinden met het kind en de ouders.

Met creativiteit, spel en humor dragen we bij dat kinderen weer kunnen ontspannen, zich gezien en gehoord voelen en meer zelfregie ervaren. Dat doen we samen met jou.

Tijdens dit symposium delen we inzichten en doe je kennis op vanuit verschillende perspectieven. Om zo je vaardigheden in contact maken met mensen in een kwetsbare situatie te verfijnen.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor alle zorgprofessionals die werken met kinderen met een ziekte, beperking en neurodiversiteit.

Waar?

Stichting CliniClowns Nederland
Soesterweg 300A
3812 BH Amersfoort

Plenaire sprekers

Baruch S. Krauss

Kinderarts in het Boston Children's Hospital en universitair hoofddocent kindergeneeskunde aan de Harvard Medical School. Hij staat wereldwijd bekend om zijn methode om vertrouwen te wekken bij kinderen - "Van angst naar vertrouwen". Waar het hem om gaat is dat de ervaringen van angst en pijn geen emotioneel traumatische herinneringen voor kinderen worden.

Elroly Groeneveld

(Hypno)therapeut/verpleegkundige UMCG, Beatrix Kinderziekenhuis Groningen. Als oprichter en docent van Skills4Comfort geeft zij o.a. incompanytrainingen over medische hypnose en focustaal (d.w.z. positief en suggestief taalgebruik). De onderwerpen die worden behandeld, zijn het gebruik van non-verbale communicatie, de invloed van taal op de patiënt en het leren toepassen van focustaal in combinatie met eenvoudige afleidingstechnieken.

Ines von Rosenstiel

Kinderarts en arts ‘integrative medicine’ in ziekenhuis Rijnstate. Zij is internationaal erkend voor haar lezingen over de implementatie van integratieve geneeskunde in academische ziekenhuizen. En als kinderarts weet ze alles over kindzorg en algemene kindergeneeskunde. Ze houdt ervan om nieuwe verbindingen te creëren en uit te breiden.

Piet Leroy

Kinderarts-intensivist, medisch onderwijskundige en hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. In het MosaKids Kinderziekenhuis (Maastricht UMC+) leidt hij een interdisciplinair zorgteam dat procedureel comfort biedt voor kinderen. Hij is wetenschappelijk directeur van het PROSA-kenniscentrum en organiseert het internationale PROSA-congres over procedurele sedatie en comfort bij kinderen.

Marilene de Zeeuw

Klinisch psycholoog Kinderen en Jeugd, Infant Mental Health Specialist en gedragstherapeut VGCt. Op dit moment werkt ze in Rijnstate ziekenhuis te Arnhem én bij IMH Nederland als Specialist Leren. Als hoofddocent Infancy aan de landelijke opleiding tot Klinisch Psycholoog Kinder & Jeugd geeft ze les over gehechtheid, eten, slapen en huilen bij diverse opleidingen. Ze ontwikkelt methodieken en E-health, schrijft boeken en columns, en vlogt op Social Media geschreven voor hulpverleners en ouders.

Programma

Bekijk het volledige programma.

Accreditatie

Voor dit symposium zijn accreditatiepunten aangevraagd bij: NVK, BPSW, V&VN, V&VN VS, NIP en K&J.

6 PE-punten reeds toegekend aan:

  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals → categorieën Scholing GGZ, Kinderverpleegkundige, Revalidatie, Verstandelijk Gehandicapten
  • Verpleegkundig Specialisten Register → categorie Scholing verpleegkundig specialisten
  • Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde
  • Beroepsvereniging van de Medisch Pedagogisch Medewerkers (BPSW)

Inschrijven

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Contact

Als je vragen hebt, stuur dan een mailtje naar kunstvancontact@cliniclowns.nl.

In samenwerking met:

Mede mogelijk gemaakt door: