×

We bezoeken revalidatieklinieken

CliniClowns spelen met humor, creativiteit en improvisatie voor revaliderende kinderen.

We spelen op de kinderafdeling en de revalidatiepoli om kinderen te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. En soms kunnen we meehelpen tijdens de behandeling. We doen bijvoorbeeld tijdens therapie met kinderen mee, op verzoek van de therapeut. Met humor, creativiteit en improvisatiespel dagen we de kinderen uit. Wij doen iets voor, zodat kinderen ons na kunnen doen. Of we stellen ongelooflijk veel vragen over de opdracht, zodat de kinderen ons spelend kunnen uitleggen wat ze zelf moeten doen.

Stappen maken

Door er met onze volle aandacht voor iemand te zijn, kunnen we echt iets voor ze betekenen. Zo helpen we kinderen om stappen te maken in het revalidatieproces, maken we de therapie leuker voor de kinderen én geven we de therapeut meer ruimte om zijn werk doen. Voor wie of waar we ook spelen; door echt contact te maken, zorgen we dat we dat kinderen zich weer even zichzelf voelen, in plaats van patiënt. 

Als we samenwerken met de zorg, kunnen we meer betekenen

“Wat de clowns bij Joep naar boven haalden is een intense en bijzondere herinnering.”
Vader van Joep

Met onze neus af werken we goed samen met pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en andere zorg- en welzijnsmedewerkers. Want als we samenwerken hebben we meer impact op het welzijn van kinderen. We komen steeds alleen of met zijn tweeën op vaste dagen op dezelfde plekken. Zo leren we de kinderen kennen en zij ons. Als ze ons gaan vertrouwen kunnen we meer voor ze betekenen en kijken ze uit naar ons bezoek. Lees hier over onze bezoeken aan Joep (5) tijdens zijn revalidatie.