Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

'Ik geniet elke dag van het effect van ons werk’

Die heerlijke twinkeling in kinderogen als het spel ontstaat. Daar doet Anne van Balen (CliniClown Kers) het voor. In dit verhaal vertelt ze erover. “Dat dit mijn werk zou worden, had ik eigenlijk nooit gedacht.”

‘Je krijgt een band met elkaar’

Welzijnscoach Helga Kiers van verpleeghuis Beukenstein in Driebergen ziet mooie dingen gebeuren als de CliniClowns er zijn. In dit verhaal vertelt ze erover.

‘Dan voel je wat voor mooie band je samen hebt opgebouwd’

Ruut van Hooft (70) zit al vijftig jaar in het clownsvak. Als CliniClown Tas probeert hij altijd een moment van opleving te brengen en aan te voelen wat iemand nodig heeft. “Overal waar je komt, tast je af.”

‘Een fijne ervaring werkt de hele dag door’

De bewoners met dementie in het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort vinden het heerlijk als de CliniClowns komen, vertelt Stephanie Niessen, Coördinator Welzijn en Vrijwilligers. Ze deelt haar ervaringen. “De clowns zoeken...

‘Op die momenten zie ik dat hij zich geaccepteerd voelt’

Jimmy (22) heeft het syndroom van Schmidt. Hij is mentaal rond de zes jaar en ervaart lichamelijke problemen. Hij heeft epilepsie, longproblemen en is vatbaar voor virussen. Vader Herman deelt zijn verhaal.

‘Als clown probeer je iemand in zijn kracht te zetten’

Laurence Quetel, geboren in Frankrijk, speelt al veertien jaar als CliniClown Holala. In dit verhaal neemt ze je mee in haar vak en vertelt ze wat het werk voor haar betekent.

‘Ze heeft gewoon behoefte om gezien te worden’

Ellen Poll van Wonen bij September in Twello koestert de momenten van een-op-een-contact tussen de bewoners met dementie en de CliniClowns. Ze deelt hier haar ervaringen. “Ze stellen geen vragen en dat is fijn.”

‘Ook de wat stillere kinderen durven hun moment te pakken’

Een koninklijke bruiloft op je werkplek, wie maakt dat nou mee? Persoonlijk begeleider Sanne Buwalda van Happy2Move, naschoolse dagbesteding voor kinderen met een beperking, vertelt in dit verhaal hoe ze met de kinderen genoot van de...

‘Als clown vind je meestal wel een manier om die ander te bereiken’

Als CliniClown Gigi probeert Angelique van Breemen kinderen hun eigen kracht te laten voelen. In dit verhaal vertelt ze over haar werk. “Mijn voelsprieten staan voortdurend uit.”

‘De clowns voelen de kinderen haarfijn aan’

Linda Ezinga, begeleidster op het Groningse Cosis Expertisecentrum, locatie Campinglaan, ziet hoe ‘haar’ kinderen opbloeien tijdens een bezoek van CliniClowns Pier en Joep. Ze vertelt erover in dit verhaal.