×

‘Ik ben overtuigd van de waarde van CliniClowns’

Carola (61) is al zo’n negentien jaar donateur van CliniClowns. Ook is zij lid van het donateurspanel.

“Onze dochter Kirsten werd geboren met een meervoudige, complexe handicap. Ze had intensieve zorg nodig. Thuis kregen mijn man en ik daarbij hulp van speciaal opgeleide Z-verpleegkundigen die zoveel meer deden dan verzorgen. Ze konden echt verbinding maken met Kirsten; met geuren, tastzin, geluidjes en zang. Het prikkelen van haar zintuigen
maakte Kirsten alert. Ze was blind, maar als er een bloesemtakje onder haar neus werd gehouden gingen haar oogjes open. Wanneer een verpleegkundige zachtjes met de föhn over haar lijfje blies, zagen we haar opleven. Ze genoot, ze werd geraakt. Dat was heel mooi. In 2000 overleed Kirsten, drie jaar en een dag oud. We zijn dankbaar dat ze bij ons is geweest en dat we haar ouders mochten zijn.”

Zinvol

“Toen ik voor het eerst hoorde van de CliniClowns, geloofde ik meteen dat hun werk zinvol was en effect had. De Z-verpleegkundigen maakten echt contact met onze dochter en prikkelden haar zintuigen. Wat zij voor haar konden betekenen, heeft zeker overeenkomsten met wat de CliniClowns doen. CliniClowns maken ook echt verbinding met kinderen en met mensen met dementie. Ik gun hen die bijzondere momenten, juist omdat ik met Kirsten heb ervaren hoe waardevol ze zijn. Daarom werd ik donateur.”

"Het bevestigde mijn gevoel dat we als donateurs echt verschil kunnen maken.”

Verschil maken

“Sinds 2013 ben ik lid van het donateurspanel. We zijn een klankbord voor CliniClowns en geven onze reactie op allerlei activiteiten en campagnes. Ik heb inmiddels heel wat filmpjes gezien en ben alleen maar meer overtuigd geraakt van de waarde van de CliniClowns. Tijdens een donateuravond vertelde een CliniClown ons over haar werk en zei: ‘Morgen neem ik in gedachten een van jullie op mijn schouder mee het ziekenhuis in’. Ik zag het kleine poppetje op haar schouder gewoon helemaal voor me en het ontroerde me. Het bevestigde mijn gevoel dat we als donateurs echt verschil kunnen maken.”

Wil jij ook bijdragen? Doneer nu!