×

Kleding doneren aan een goed doel

Op deze pagina lees je alles over het doneren van jouw kleding, textiel, oude schoenen en knuffels. We vertellen je wat CliniClowns met jouw gedoneerde spullen kan en alles over de praktische zaken rondom het inleveren ervan.

Kleding weggeven aan een goed doel

Je oude kleding, textiel, schoenen of knuffels schenken aan een goed doel doe je natuurlijk niet voor niks. Naast het feit dat het scheiden van textiel goed is voor het milieu, steun je er in dit geval ook CliniClowns mee.
 
Wij werken hierin samen met Climpex. Climpex zorgt voor huis-aan-huis-textielinzamelingen en een deel van de opbrengst daarvan gaat naar CliniClowns. Jouw kledingdonatie maakt meer bezoeken mogelijk aan zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie.

Waar kan ik oude kleding inleveren?

Je gebruikte of tweedehands kleding, textiel, oude schoenen en knuffels kun je inleveren in een textielcontainer of via een textielzak. Daarover lees je hieronder meer.

Inleveren in een container

Je kunt het hele jaar door je kleding, textiel, schoenen of knuffels inleveren in een van de textielcontainers hieronder. Deze containers zamelen namelijk uitsluitend in voor CliniClowns.

  • Hofplein/Careyn Weddesteyn - Utrechtsestraatweg 50, 3445 AS Woerden (groene container)
  • Careyn Nieuw Tamarinde - Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht (crème container)
  • Careyn Rosendael - Indusdreef 5, 3564 GV Utrecht (crème container)
  • Careyn Swellengrebel - Burg. Fockema Andreaelaan 100, 3582 KV Utrecht (crème container)
  • Verzorgingstehuis De Rijp - Bloemendaalseweg 134, 2061 SC Bloemendaal (crème container)

Inleveren in een textielzak

In plaats van de containers, kun je ook gebruik maken van een textielzak die je aan de straat kunt zetten. Gemeentes in Nederland verlenen toestemming aan goede doelen om oude kleding in te zamelen. Als CliniClowns hiervoor toestemming heeft, ontvang je via de gemeente een kleding-inzamelzak met daarop de instructie hoe deze te vullen en wanneer deze wordt opgehaald. Je kunt dan zelf een kledinginzamelactie starten. Als je vijftig zakken of meer hebt ingezameld, neem je contact op met Climpex. Climpex haalt deze zakken dan binnen twee weken bij je op.

Wat voor textiel kan ik inleveren voor CliniClowns?

Je kunt een heleboel soorten textiel in de zak of de container verzamelen. Zowel nieuw als oud (of kapot) textiel is welkom. Denk daarbij bijvoorbeeld aan oude of kapotte kledingstukken, schoenen, knuffels, riemen, tassen, hoeden en petten.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Publieksservice
Tel:033- 469 90 40
Mail: info@cliniclowns.nl

Wist je dat je ook oude mobiele telefoons kunt inleveren? Goed voor het milieu én je steunt CliniClowns. Lees meer over mobiele telefoons inleveren. Je kunt ook cartridges inzamelen en knuffels verkopen. Wil je liever kleding inzamelen of doneren als bedrijf? Lees hier meer.