×

Kleding doneren aan een goed doel

Op deze pagina lees je alles over het doneren van jouw kleding, textiel, schoenen en knuffels. We vertellen je wat CliniClowns met jouw gedoneerde spullen kan, maar ook alle praktische zaken rondom het inleveren ervan.

kleding doneren voor het goede doel CliniClowns

Kleding weggeven aan een goed doel

Je kleding, textiel, schoenen of knuffels schenken aan een goed doel doe je natuurlijk niet voor niks. Naast het feit dat het scheiden van textiel goed is voor het milieu, steun je er in dit geval ook CliniClowns mee.
 
Sinds 2016 werken wij samen met Sympany. Sympany zorgt voor huis aan huis-textielinzamelingen en een deel van de opbrengst daarvan gaat naar CliniClowns. Jouw kledingdonatie maakt meer bezoeken mogelijk aan zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie.

Waar kan ik oude kleding inleveren?

Je gebruikte of tweedehands kleding, textiel, schoenen en knuffels kun je inleveren in een textielcontainer of via een textielzak. Daarover lees je hieronder meer.

Inleveren in een container

Je kunt het hele jaar door je kleding, textiel, schoenen of knuffels inleveren in een van de textielcontainers hieronder. Deze containers zamelen namelijk uitsluitend in voor CliniClowns.

  • Hofplein/Careyn Weddesteyn - Utrechtsestraatweg 50, 3445 AS Woerden (groene container)
  • Careyn Nieuw Tamarinde - Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht (crème container)
  • Careyn Rosendael - Indusdreef 5, 3564 GV Utrecht (crème container)
  • Careyn Swellengrebel - Burg. Fockema Andreaelaan 100, 3582 KV Utrecht (crème container)
  • Verzorgingstehuis De Rijp - Bloemendaalseweg 134, 2061 SC Bloemendaal (crème container)

Inleveren in een textielzak

In plaats van de containers, kun je ook gebruik maken van een textielzak die je aan de straat kunt zetten. Dit werkt als volgt:

  • Ongeveer een week voor de datum dat de zakken opgehaald worden, ontvang je een textielzak van je gemeente in de brievenbus 
  • Op deze zak staat belangrijke informatie vermeld, zoals wat er allemaal in de zak mag en wanneer deze langs de weg kan worden gezet.
  • Per kilo aan ingezamelde kleding ontvangt CliniClowns €0,05. Met een miljoen kilo halen we dus met elkaar €50.000 op voor CliniClowns!

Wat voor textiel kan ik inleveren voor het goede doel?

Je kunt een heleboel soorten textiel in de zak of de container doneren. Zowel nieuw, als oud, als kapot textiel zijn welkom. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kleding, schoenen, knuffels, riemen, tassen, hoeden en petten.

Kan ik ook kapotte kleding inleveren?

Jazeker! Ook je oude, kapotte en versleten kleding is welkom.

Wat te doen met oude schoenen?

Ook je oude schoenen mogen ingeleverd worden in de zak of de container. Twijfel dus niet om ook je gebruikte schoenen te doneren.

Kan ik ook knuffels doneren?

Zeker! Ook je gebruikte en oude knuffels mag je in de zak of container inleveren om ze te schenken aan het goede doel CliniClowns.

  • Waar kan ik knuffels doneren? Je kunt ze erbij stoppen in de textielzak, of in de zak voor de textielcontainer.
En wist je dat je ook oude mobiele telefoons kunt inleveren? Goed voor het milieu én je steunt CliniClowns. Lees meer over mobiele telefoons inleveren.