arrow-down team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau

Textiel inzamelen voor CliniClowns

Sinds begin 2016 hebben wij een samenwerking met Sympany. Zij zorgen voor huis aan huis textielinzamelingen, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan CliniClowns.

Het hele jaar door wordt er kleding ingezameld. Bewoners van de betreffende gemeentes ontvangen ongeveer een week voor de actie een textielzak in de brievenbus. Op deze zak staat belangrijke informatie vermeld, o.a. wat er naast kleding nog meer mag worden ingezameld.

Ook staat hierop het moment waarop de textielzak langsde weg kan worden gezet. CliniClowns ontvangt een vast bedrag per kilo aan ingezamelde kleding. 

Alle gemeentes in Nederland zijn aangeschreven met het verzoek om kleding in te zamelen voor CliniClowns. De gemeentes bepalen echter zelf aan welke goede doelen zij hiervoor een vergunning verlenen.

Overzicht inzamelingen

Komend:
Woensdag 3 mei 2017 - Boxtel
Vrijdag 5 mei 2017 - Maassluis
Woensdag 10 mei 2017 - Delfzijl
Maandag 22 mei 2017 - Borger-Odoorn
Dinsdag 23 mei 2017 - Tholen
Woensdag 31 mei 2017 - Losser

Met je bedrijf textiel inzamelen

Jullie bedrijf kan op 2 manieren textiel inzamelen: door het laten plaatsen van een textielcontainer of het incidenteel houden van een inzamelactie. Je steunt daarmee CliniClowns, maar ook niet geheel onbelangrijk, textiel scheiden is goed voor het milieu!
 
Textielcontainer
Je kunt door onze partner Sympany geheel kosteloos een textielcontainer laten plaatsen op jullie eigen terrein. Textiel kan vervolgens in gesloten zakken in de container gedoneerd worden. Sympany zorgt ervoor dat de container wordt geleegd. In verband met hoge kosten voor het plaatsen en ophalen van een textielcontainer gaan we ervan uit dat de textielcontainer voor minimaal drie maanden geplaatst wordt.
 
Inzamelactie
Liever geen container? Dan is een (éénmalige) inzamelactie misschien een beter idee. Je kunt inzamelzakken van CliniClowns ter beschikking krijgen, maar je kunt natuurlijk ook gewone vuilniszakken gebruiken. Bedoeling is in korte tijd zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Medewerkers nemen het textiel mee naar het werk en op een afgesproken dag haalt Sympany de ingezamelde zakken kostenloos (minimaal 10) op. Van de opbrengst ontvangt CliniClowns € 0,10 per ingezamelde kilo textiel.

Wil je een textielcontainer plaatsen of een inzamelactie organiseren voor CliniClowns? Dan kan je contact opnemen met Trees Wierenga van Sympany door te bellen naar 030 656 87 43 of stuur een mail naar t.wierenga@sympany.nl.
 

arrow-down team location calendar close camera euro plus info hand hart-hand person share check edit filters beeldmerk cadeau