×

Waarom in actie komen voor CliniClowns?

Jaarlijks organiseren zowel particulieren als bedrijven meer dan 600 acties om geld in te zamelen voor CliniClowns. Van het inzamelen van oude mobiele telefoons, het organiseren van sponsorlopen en salarisdonatieprogramma’s tot het verkopen van zelfgemaakte armbandjes. 

Al deze acties, klein of groot, zijn voor ons heel belangrijk. Met de opbrengst ervan maken we het sámen mogelijk dat onze CliniClowns nog meer zieke en gehandicapte kinderen een moment van ontspanning en plezier kunnen bieden. Onze CliniClowns zetten hun verbeeldingskracht ook in voor mensen met dementie in zorginstellingen.

Een beetje verbeelding doet wonderen

Ontspanning is van groot belang in het leven van deze kinderen en ouderen. De CliniClowns zorgen daarvoor door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten. Zo weten ze kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen even uit de harde realiteit te tillen en écht contact te maken met mensen met dementie. Samen spelen is niet alleen fijn, maar kan ook angst verminderen, pijn verlichten en geeft ruimte voor emoties. Ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen, om weer op jezelf te kunnen vertrouwen.

Samen staan we sterk

Draag je ons werk een warm hart toe? Start dan ook een eigen actie of help mee aan de actie van een ander. Dit is niet alleen zinvol, het is ook nog eens heel leuk! Want wij doen er op onze beurt alles aan om jouw actie tot een succes te maken.

Zo kun je via ons platform aangeven wie of wat je nodig hebt én om extra hulp vragen. Daarnaast vind je tips & tricks en kun je inspiratie opdoen bij andere actievoerders. 

Onze resultaten

84.035 ontmoetingen tussen kind en clown
83 instellingen voor mensen met dementie zijn bezocht
10.936 kinderen genoten van voorstellingen op school