×

Waarom in actie komen voor CliniClowns?

Jaarlijks organiseren zowel particulieren als bedrijven meer dan 600 acties om geld in te zamelen voor CliniClowns. Van het inzamelen van oude telefoons, het organiseren van sponsorlopen tot het verkopen van zelfgemaakte armbandjes. 
 

Al deze acties, klein of groot, zijn voor ons heel belangrijk. Met de opbrengst maken we het samen mogelijk dat onze CliniClowns nog meer zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie een moment van ontspanning en plezier kunnen bieden. 
 

Een beetje verbeelding doet wonderen

Ontspanning is van groot belang in het leven van deze kinderen en ouderen. De CliniClowns realiseren dit door hun verbeeldingskracht in te zetten en door écht contact te maken. Hierdoor weten ze kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen even uit de harde realiteit te halen en op een bijzondere manier contact te maken met mensen met dementie. Samen spelen is niet alleen gezellig, maar het zorgt er ook voor dat angst wordt verminderd, dat pijn wordt verlicht en het geeft ruimte voor emoties. Het geeft ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen en om weer op jezelf te kunnen vertrouwen.
 

Samen staan we sterk

Draag je ons werk een warm hart toe? Start dan ook een eigen actie of help mee aan de actie van een ander. Daarmee help je niet alleen CliniClowns, maar het is ook nog eens heel leuk! En wij doen er op onze beurt alles aan om jouw actie tot een groot succes te maken.

Via ons actieplatform kun je altijd om extra hulp vragen! Daarnaast vind je tips & tricks en kun je inspiratie opdoen door de acties van anderen te bekijken.