×

‘De CliniClowns App is vast onderdeel van onze dag’

Dankzij de CliniClowns App kan Evy (4) onbekommerd keten met haar clownsvrienden. Door het online contact hoeft ze hen nooit te missen. Moeder Corlien: “De app bracht haar blijheid toen ze dat zo nodig had.”

“Dag Silly, kijk eens”, roept kleine Evy (4) opgewonden tegen de webcam op haar tablet. Via de CliniClowns App heeft ze net contact gelegd met haar favoriete clowns. Als Silly in beeld verschijnt, houdt Evy trots een schattige puppy voor de cam. “We hebben er nog meer”, roept ze vrolijk.
 
“Oh, Evy, wat lief”, zwijmelt Silly, als ze het hondje ziet. “Knuffel ‘m eens van me”. Ze giebelen samen als het hondje de tablet als dank een stevige lik geeft. Dan draait Evy de tablet opeens wild om en om. “Uhh, je staat opeens op je kop, hoe kan dat Evy?” Die arme Silly wordt helemaal draaierig, Evy hangt schaterend over de bank. “Silly is lief en grappig. Ze kan ook goed zingen en tekenen”, zegt ze dan.

Een echte vriendschap

Evy zit, nu haar behandelingen in het ziekenhuis zijn afgerond, thuis bijna dagelijks op de app. Webcammen, filmpjes kijken, ze vindt het geweldig. De CliniClowns App is vast onderdeel van onze dag”, zegt moeder Corlien.
 
Evy ontmoette de CliniClowns twee jaar geleden voor het eerst. Een afschuwelijke diagnose, leukemie, luidde twee loodzware jaren in van heftige chemo’s, lange periodes in het ziekenhuis en achttien spoedopnames. “Toen zij ziek werd, was ik achttien weken zwanger. Ons zoontje Olaf werd geboren toen zij een hele zware chemo kreeg”, blikt Corlien terug.
 
De CliniClowns gaven Evy houvast. “Ze brachten een snufje lichtheid. De clowns waren er altijd om haar op te fleuren. Ze is nu vier, ze kent hen al haar halve leven. Het voelt echt als vriendschap.”

Rust

De CliniClowns App vindt ze een uitkomst. “Evy heeft een tijdje medicatie gehad waardoor ze echt depressief werd. De app bracht haar af en toe een beetje blijheid, een beetje afleiding toen ze dat zo hard nodig had.” In het ziekenhuis kon Evy zich ermee terugtrekken als ze dat nodig had, het gaf haar rust en een vertrouwd gevoel.
 
Nu de behandelingen klaar zijn, kan haar dochter de clowns online nog steeds ontmoeten. “De clowns zijn enorm belangrijk voor haar. Het klinkt bizar, maar ze was verdrietig dat ze hen, nu de behandelingen erop zitten, niet meer zou zien.” Evy geniet, meestal samen met broertje Lars (7), die autisme heeft, met volle teugen van de online interactie.

Ze gaat, nog mondjesmaat, gelukkig weer naar school. Daarna komt ze tot rust met de CliniClowns App. Als de clowns online zijn, is het sowieso altijd feest. Zoals nu, met de bloedspannende WK-finale keukenrollen kegelen.
 
Net als Silly met een enorme teddybeer haar keukenrollentoren omver wil smijten, stopt ze. “Sorry”, zegt ze beteuterd tegen de camera. “Ik moet gaan, Sjappoo roept me. Nou dag lieve Evy, dag hondje! Enne, doe de groetjes aan Lars en Olaf!”
 

Vond je dit verhaal mooi en wil je de CliniClowns graag steunen? Lever dan je lege cartridges in!

Help mee, steun CliniClowns!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef je op met je e-mailadres en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo lees je meer over het werk van CliniClowns, acties van sponsoren en manieren om CliniClowns te steunen.

'De clowns mogen bij ons echt altijd binnenkomen'

De eerste keer dat Benthe (5) CliniClowns Tip en Pom zag, was ze een beetje opstandig na alweer zo'n vervelende ziekenhuisopname. Maar de clowns konden bij haar toch nog een lachje tevoorschijn toveren.

Maak bezoeken mogelijk!

Gun nog meer zieke kinderen bezoek van CliniClowns! Met jouw donatie maak je het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen kan laten lachen, ontspannen en genieten. Help je mee?