Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘Als ik er ben, is er niets dat moet’

Een dikke knuffel van een jongetje met autisme dat normaal gesproken elk contact ontwijkt. Of er ‘gewoon’ even zijn voor een puber met anorexia. Mies de Waal (CliniClown Miep) geniet van de veelzijdigheid van haar werk.

Moeder Anne-Mieke: ‘Ik zag eindelijk mijn eigen dochter weer’

Nicolette (18) is al jaren een vaste bezoeker van de downpoli in het ziekenhuis. Moeder Anne-Mieke vertelt openhartig over veertien jaar aan opnames, onderzoeken én herinneringen aan de CliniClowns.

‘Ogen die opengaan of een kleine glimlach, zo waardevol’

Activiteitenbegeleidster Ellen van de Kuilen verbaast zich elke keer weer over wat de CliniClowns teweegbrengen bij de bewoners met dementie. Ze deelt haar ervaringen in dit verhaal. “Daar zat ze, een en al lach, stralend op te gaan in...

Het plezier van de verbeelding

Thomas Scheuerman’s alter ego, CliniClown Bop, leeft half in de werkelijkheid en half in de verbeelding. In dit verhaal vertelt hij over zijn werk. “Dat je in benarde momenten toch plezier brengt, voelt als een voorrecht.”

‘De clowns nemen de tijd en kijken wat een kind vraagt’

Ze is moeder van een ernstig meervoudig beperkte dochter en oprichtster van het bijzondere kinderdagcentrum AandachtsLab in Rijswijk. Maud Halkes vindt de bezoeken van de CliniClowns erg waardevol. Ze deelt haar verhaal.

'Ik geniet elke dag van het effect van ons werk’

Die heerlijke twinkeling in kinderogen als het spel ontstaat. Daar doet Anne van Balen (CliniClown Kers) het voor. In dit verhaal vertelt ze erover. “Dat dit mijn werk zou worden, had ik eigenlijk nooit gedacht.”

‘Je krijgt een band met elkaar’

Welzijnscoach Helga Kiers van verpleeghuis Beukenstein in Driebergen ziet mooie dingen gebeuren als de CliniClowns er zijn. In dit verhaal vertelt ze erover.

‘Dan voel je wat voor mooie band je samen hebt opgebouwd’

Ruut van Hooft (70) zit al vijftig jaar in het clownsvak. Als CliniClown Tas probeert hij altijd een moment van opleving te brengen en aan te voelen wat iemand nodig heeft. “Overal waar je komt, tast je af.”

‘Een fijne ervaring werkt de hele dag door’

De bewoners met dementie in het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort vinden het heerlijk als de CliniClowns komen, vertelt Stephanie Niessen, Coördinator Welzijn en Vrijwilligers. Ze deelt haar ervaringen. “De clowns zoeken...

‘Op die momenten zie ik dat hij zich geaccepteerd voelt’

Jimmy (21) heeft het syndroom van Schmidt. Hij is mentaal rond de zes jaar en ervaart lichamelijke problemen. Hij heeft epilepsie, longproblemen en is vatbaar voor virussen. Vader Herman deelt zijn verhaal.