Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘Om oprecht contact te kunnen maken, moet je jezelf openstellen’

Jaren voordat Tilly Sanichar ging werken als CliniClown Stoet, was ze al donateur van CliniClowns. Ze vertelt hoe ze van haar werk geniet. “Spelen op de downpoli is het hoogtepunt van mijn week.”

‘Dit werkt zo goed voor onze leerlingen’

CliniClowns Silly, Flip en Pop komen met de voorstelling ‘Speel je mee?’ op VSO-school Bleyburgh in Sliedrecht. Directeur Jennifer Saris deelt haar ervaringen in dit verhaal: “Ze nodigen onze leerlingen vrijblijvend en subtiel uit om mee...

‘Iedereen in de woonkamer is geraakt’

CliniClown Carla Schmidt draait al 25 jaar mee als clown Polleke. In dit verhaal vertelt ze over mooie momenten op de werkvloer. “Ik voel me nog altijd bevoorrecht dat ik dit mag doen.” 

‘Ik was even helemaal vergeten dat ik in het ziekenhuis was’

Toen de 11-jarige Abby hoorde dat haar een zware operatie te wachten stond, keek ze vooral uit naar het bezoek van de CliniClowns. Moeder Mirjam vertelt hoe dit de ervaring van het hele gezin kleurde.

‘Dat was het moment, na heel veel pijn, waarop ik hem weer zag genieten’

Lorijn (8) ligt met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis en staat op het punt om overgebracht te worden naar een ziekenhuis dichter bij huis. Moeder Sarah vertelt over het moment dat de CliniClowns een bezoek komen brengen.

‘Als ik er ben, is er niets dat moet’

Een dikke knuffel van een jongetje met autisme dat normaal gesproken elk contact ontwijkt. Of er ‘gewoon’ even zijn voor een puber met anorexia. Mies de Waal (CliniClown Miep) geniet van de veelzijdigheid van haar werk.

Moeder Anne-Mieke: ‘Ik zag eindelijk mijn eigen dochter weer’

Nicolette (18) is al jaren een vaste bezoeker van de downpoli in het ziekenhuis. Moeder Anne-Mieke vertelt openhartig over veertien jaar aan opnames, onderzoeken én herinneringen aan de CliniClowns.

‘Ogen die opengaan of een kleine glimlach, zo waardevol’

Activiteitenbegeleidster Ellen van de Kuilen verbaast zich elke keer weer over wat de CliniClowns teweegbrengen bij de bewoners met dementie. Ze deelt haar ervaringen in dit verhaal. “Daar zat ze, een en al lach, stralend op te gaan in...

Het plezier van de verbeelding

Thomas Scheuerman’s alter ego, CliniClown Bop, leeft half in de werkelijkheid en half in de verbeelding. In dit verhaal vertelt hij over zijn werk. “Dat je in benarde momenten toch plezier brengt, voelt als een voorrecht.”

‘De clowns nemen de tijd en kijken wat een kind vraagt’

Ze is moeder van een ernstig meervoudig beperkte dochter en oprichtster van het bijzondere kinderdagcentrum AandachtsLab in Rijswijk. Maud Halkes vindt de bezoeken van de CliniClowns erg waardevol. Ze deelt haar verhaal.