Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘Als clown probeer je iemand in zijn kracht te zetten’

Laurence Quetel, geboren in Frankrijk, speelt al veertien jaar als CliniClown Holala. In dit verhaal neemt ze je mee in haar vak en vertelt ze wat het werk voor haar betekent.

‘Ze heeft gewoon behoefte om gezien te worden’

Ellen Poll van Wonen bij September in Twello koestert de momenten van een-op-een-contact tussen de bewoners met dementie en de CliniClowns. Ze deelt hier haar ervaringen. “Ze stellen geen vragen en dat is fijn.”

‘Ook de wat stillere kinderen durven hun moment te pakken’

Een koninklijke bruiloft op je werkplek, wie maakt dat nou mee? Persoonlijk begeleider Sanne Buwalda van Happy2Move, naschoolse dagbesteding voor kinderen met een beperking, vertelt in dit verhaal hoe ze met de kinderen genoot van de...

‘Als clown vind je meestal wel een manier om die ander te bereiken’

Als CliniClown Gigi probeert Angelique van Breemen kinderen hun eigen kracht te laten voelen. In dit verhaal vertelt ze over haar werk. “Mijn voelsprieten staan voortdurend uit.”

‘De clowns voelen de kinderen haarfijn aan’

Linda Ezinga, begeleidster op het Groningse Cosis Expertisecentrum, locatie Campinglaan, ziet hoe ‘haar’ kinderen opbloeien tijdens een bezoek van CliniClowns Pier en Joep. Ze vertelt erover in dit verhaal.

‘De clowns zagen haar niet als een ziek kind’

De 16-jarige Isis heeft altijd al veel zorg nodig gehad. Volgens moeder Bathseba spelen de CliniClowns een belangrijke rol in haar dochters leven. Ze deelt haar verhaal hier.

Hoe Quinten samen met clown Pom stap voor stap sterker wordt

Door een zeldzame neurologische aandoening verliest Quinten snel kracht. Kinderfysiotherapeute Lammy Veenstra werkt elke week samen met CliniClown Pom om hem sterker te maken. Ze vertelt erover in dit verhaal. “Hij klaagt niet over...

‘Ik begrijp jou, jij begrijpt mij, lijken we tegen elkaar te zeggen’

Actrice, danseres en zangeres Sylvia Boone werkt nu bijna twee jaar als CliniClown Soes. Het bijzondere contact met mensen met dementie raakt haar. In dit verhaal neemt ze je mee in haar werk.

‘Gezien worden is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor deze kinderen’

Begeleidster Margriet Loos geniet als ze haar groep ziet opbloeien tijdens een bezoek van de CliniClowns. In dit verhaal vertelt ze over haar ervaringen en mooie momenten die ze ziet ontstaan. “We kijken elkaar aan en genieten dan samen...

‘Het was heftig om mijn eigen kind zo ziek te zien’

Toen de 4-jarige Loïs na een wekenlange verkoudheid maar niet opknapte, voelde haar moeder Pauline dat er meer aan de hand was. Ze werd meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis, waar de CliniClowns even een moment zonder zorgen kwamen...