Veelgestelde vragen over doneren

We beantwoorden graag al je vragen.

Vragen over:

Heb je een vraag over doneren aan CliniClowns? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er nie​t uit, neem dan contact met ons op.

CliniClowns steunen

Je kunt doneren, in actie komen, als bedrijf sponsoren, je als vrijwilliger aanmelden en nog veel meer! Bekijk alle mogelijkheden om CliniClowns te steunen.

Door CliniClowns maandelijks te steunen, maak je structureel bezoeken mogelijk voor zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. Doneren kan al vanaf 3 euro per maand. Zo maak je iedere maand weer het verschil voor mensen die de kracht van een lach hard nodig hebben. Je kunt hier maandelijks doneren.

Eenmalig doneren aan CliniClowns kan al vanaf elk bedrag. Betalen gaat via iDeal. Lees alles over eenmalig doneren.

Dat is zeker mogelijk. We kunnen, indien gewenst, ook helpen met een eenvoudig geefplan. Lees meer over grote schenkingen.

Het is niet meer verplicht om een gift vast te leggen in een notariële akte om in aanmerking te komen voor belastingaftrek. Je kunt een periodieke gift doen met een schriftelijke overeenkomst aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI), zoals CliniClowns. Meer weten over deze overeenkomst? Lees meer over periodiek schenkeDoneren met belastingvoordeeln.

Een fonds op naam is een bijzondere manier van schenken. Uw (notariële) schenking, legaat of erfstelling kan op deze manier vastgelegd worden. Wilt u meer weten? Lees meer over fondsen op naam.

Doneren kan eenvoudig en veilig via ons online donatieformulier. Wanneer je toch rechtstreeks geld aan CliniClowns wilt overmaken, dan kan dat via NL31INGB0000006640.

Nee, als stichting zijn we financieel geheel afhankelijk van donaties, nalatenschappen en sponsoring. Dankzij deze giften wordt het voortbestaan van CliniClowns gewaarborgd en kunnen we er (blijven) zijn voor mensen in een kwetsbare situatie.

Ja, CliniClowns is door de Belastingdienst officieel aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn giften en donaties van particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbaar. Op de website van de Belastingdienst staat Stichting CliniClowns Nederland als ANBI aangemerkt.

Doneren als bedrijf

Wij gaan graag met je in gesprek om jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Lees meer over sponsor worden van CliniClowns.

Bij sponsoring is er meestal sprake van financiële steun in ruil voor bijvoorbeeld naamsbekendheid. Bij een gift vindt er geen tegenprestatie plaats, maar is er sprake van vrijgevigheid.

Jouw gift en/of sponsoring aan CliniClowns is aftrekbaar als deze aan een aantal voorwaarden voldoet.

Veelgestelde vragen over nalaten

Elke gift, groot én klein, komt ten goede aan de bezoeken van de CliniClowns aan zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie. Je kunt CliniClowns als een van de erfgenamen in je testament benoemen. Het is ook mogelijk iets specifieks te schenken, dat heet een legaat. Dat kan een vast geldbedrag zijn of een percentage. Maar ook een schilderij of een ander item dat geveild kan worden en waarvan de opbrengt naar CliniClowns gaat. Alle nalatenschappen betekenen steun voor het werk van CliniClowns en zijn ontzettend belangrijk.

Dit is een bepaling in een testament, die aangeeft dat je een bepaald geldbedrag of een ander specifiek bezit nalaat aan een persoon of een goed doel. Je kunt bijvoorbeeld je familie erfgenaam maken en daarnaast een vastgesteld percentage of bedrag of (on)roerend goed als legaat aan CliniClowns nalaten. Je kunt meerdere legaten opnemen in een testament.

Dit is een benoeming tot erfgenaam en betreft een vastgesteld deel van je nalatenschap. Je kunt iedereen tot erfgenaam benoemen, ook CliniClowns. Nadat alle kosten van de erfenis zijn afgetrokken (legaten, boedelkosten en overige schulden) is het bedrag dat overblijft voor de erfgenaam.

Goede doelen met een ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over een ontvangen erfenis. CliniClowns heeft deze ANBI-status. Dit betekent dat je nalatenschap, een legaat of erfenis, 100% ten goede komt aan CliniClowns. Is er een speciaal deel van het werk van CliniClowns dat je aanspreekt, dan kun je daarvoor een fonds op naam oprichten. Daarin wordt geregeld dat het bedrag dat je schenkt aan CliniClowns specifiek hieraan wordt besteed. Mocht je meer over deze onderwerpen willen weten, neem dan contact met ons op via 033 - 330 29 88 of kijk op de website van de Belastingdienst.

Ja, in een testament wordt vastgelegd wie de nalatenschap afwikkelt, dit is de testamentair executeur. Dat kan een familielid zijn of een goede vriend of kennis. Het is in de meeste gevallen mogelijk om CliniClowns als executeur testamentair in je testament op te nemen. Wij zijn gewend om efficiënt en op een persoonlijke manier te werken en zorgen ervoor dat de afhandeling van de nalatenschap volgens jouw wensen wordt uitgevoerd. Neem vrijblijvend contact met ons op via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.

Als je hebt besloten wat je wilt nalaten en aan wie, kun je een afspraak maken met de notaris bij jou in de buurt om een testament op te stellen. Wil je CliniClowns opnemen in je testament? Dan heeft de notaris in ieder geval de volgende informatie nodig:

Stichting CliniClowns Nederland ofwel zijn rechtsopvolger
Statutair gevestigd aan de Soesterweg 300A, 3812 HW BH Amersfoort
KvK nummer: 41212043

Het is ook mogelijk om je testament te regelen via www.NuNotariaat.nl. Je kunt online je keuzes invullen en je hoeft maar één keer naar de notaris voor het ondertekenen van de akte.

Heb je vragen over nalaten aan CliniClowns? Neem contact op met onze relatiemanager nalatenschappen Wilma de Groot via 033 - 330 29 88 of nalaten@cliniclowns.nl.

Hans en Ellen namen CliniClowns op in hun testament nadat zij met eigen ogen zagen wat de impact van een clownsbezoek is. Ook Richard en Aletta besloten na te laten aan CliniClowns: Richard ervaarde zelf de kracht van een lach toen zijn kinderen ernstig ziek waren en Aletta werkt geraakt door het werk van CliniClowns.

Je kunt Lachdonor worden door CliniClowns op te nemen in je testament. Als je het aan ons laat weten, dan kunnen we je op de hoogte houden van ons werk. 

We vinden het ontzettend bijzonder dat je CliniClowns hebt opgenomen in je testament en zo Lachdonor bent geworden. Zo laat jij de lach na aan iemand die 'm hard nodig heeft. Dankzij de CliniClowns kunnen zieke kinderen vergeten dat ze ziek zijn en voelen mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen. Zou je ons alsjeblieft willen laten weten dat je CliniClowns hebt opgenomen in je testament? Zo kunnen we eventuele wensen bespreken en je op de hoogte houden van ons werk.

Donatie opzeggen

Met jouw donatie zorg je ervoor dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen. Op die momenten dat het zo hard nodig is. Je kunt je donatie natuurlijk te allen tijde stopzetten, maar wist je dat je het maandelijkse donatiebedrag ook heel gemakkelijk kunt aanpassen? Dat kan met ons wijzigingsformulier.

Wil je je donatie helemaal stopzetten, bekijk dan hier hoe dat kan.

Je kunt je donatie altijd tijdelijk stopzetten door te bellen naar 033 - 330 29 88. Wist je dat je het maandelijks donatiebedrag ook kunt wijzigen?

Als jouw e-mailadres bij ons bekend is, dan ontvang je binnen een week per e-mail een bevestiging van de opzegging van je donatie.

Wij versturen meestal binnen een week een bevestiging per e-mail (als jouw e-mailadres bij ons bekend is), maar wellicht is deze niet aangekomen. Zou je ons dan een mailtje willen sturen met je gegevens. Dat kan naar info@cliniclowns.nl. Dan gaan we ervoor zorgen dat je de bevestiging alsnog krijgt.

Donatie of gegevens wijzigen

Heel fijn dat je ons steunt. Dankzij jouw steun geven we heel veel kinderen en mensen met dementie de nodige afleiding en ontspanning. Je kunt je donatie eenvoudige online wijzigen.

Je kunt je rekeningnummer eenvoudig online wijzigen.

Ben je verhuisd en wil je een adreswijziging doorgeven? Geef je nieuwe adres dan aan ons door. Wij zorgen dat alles goed verwerkt wordt.

Allereerst gecondoleerd, wij wensen je veel sterkte met het verlies. Er komt ongetwijfeld veel op je af. We proberen het zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Geef een overlijden hier aan ons door, dan maken wij het voor je in orde.